Skip to main content

Ah, daar sta je dan, voor de kledingkast van je baby, vol met schattige rompertjes, piepkleine sokjes en die oh-zo-schattige pyjamaatjes. Maar wat doe je als deze lieve babykleertjes te klein worden?

Geen zorgen: er zijn genoeg hartverwarmende en praktische manieren om met deze schattige mini-garderobe om te gaan!

#1 Deel het met de Tikonana Community en shop gratis nieuw maten

Tikonana is jouw go-to platform voor het upcyclen van je baby’s outfit. Upload eenvoudig en snel de te kleine kleertjes en verdien daarmee credits op het platform. Met deze credits kan je gratis shoppen voor maten die perfect bij jouw kleintje passen.

Het is een mooie manier om bij te dragen aan een circulaire economie en tegelijkertijd je portemonnee te sparen. Het is namelijk helemaal gratis! Zo blijft je huis opgeruimd en je baby stylish – zonder dat je bankrekening huilt.

#2 Verkoop en Verdien

Laten we eerlijk zijn, babykleertjes zijn niet goedkoop, vooral die schattige designerstukken. Zet ze op Marktplaats, Vinted of Facebook Marketplace. Zo maak je niet alleen ruimte in de kledingkast, maar vul je ook de spaarpot van je kleintje.

Tweedehands babykleertjes verkopen is dan ook een hot topic onder slimme ouders! Let er wel op dat dit het beste werkt voor duurdere designer stukken, en veel tijd kan vragen.

#3 Doneer aan een goed doel

Voel je dat warme gevoel al opkomen? Doneer de kleertjes aan organisaties zoals Stichting Babyspullen of Sympany. Zo geef je niet alleen de kleertjes, maar ook een beetje liefde en zorg aan een gezin dat het goed kan gebruiken.

#4 Kringloopgeluk

Breng ze naar een kringloopwinkel. Wie weet maak je er een andere familie blij mee, en soms kun je er zelfs een klein zakcentje mee verdienen. Dat is pas circulaire mode! Nadeel: er is een risico dat de kringloopwinkel sommige kleertjes in de textielbak stopt, wat zorgt voor veel vervuiling.

#5 Word creatief

Transformeer die oude babykleertjes in iets nieuws! Maak er bijvoorbeeld haarbandjes van, of een lief dekentje. Een perfect project voor een regenachtige middag.

#6 Delen met dierbaren

Heeft je zus, beste vriendin of buurvrouw een kleine op komst? Deel de liefde en geef de kleertjes door. Het is zo bijzonder om jouw baby’s outfits op een ander kleintje te zien!

#7 Koesteren voor later

Misschien wil je nog een kindje? Bewaar de allerliefste kleertjes voor een toekomstige broer of zus. Zo creëer je prachtige familieherinneringen.

#8 Ruilfeestje

Organiseer een gezellige middag met vriendinnen en hun babykleertjes. Een ruilfeestje is de perfecte manier om nieuwe outfits te scoren zonder een cent uit te geven.

Deel met de Tikonana community

En dan, tromgeroffel… ken je Tikonana al? We hadden het er net ook al over – maar dit is echte gamechanger in de wereld van babykleding. Je kunt bij ons namelijk de inmiddels te kleine kleertjes inleveren. Daarvoor krijg je credits en daarmee shop je – ja echt waar – gratis nieuwe items voor je kleintje! En dat terwijl je ondertussen ook nog eens super duurzaam bezig bent.

Dus, lieve ouders, geen stress over die uitpuilende ladekasten. Er zijn zoveel leuke, liefdevolle manieren om de babygarderobe van je kleintje te beheren. Kies wat het beste bij jou en je gezin past, en geniet van het gevoel dat je iets goeds doet!