Skip to main content

Op zoek naar de perfecte mix van hip, comfortabel en eco-bewust voor je baby’s garderobe? Met een vleugje creativiteit en een hart voor onze planeet, gaan we in deze blog op een stijlvol avontuur.

Bereid je voor op knusse, biologische stoffen, slimme shoppingtips en een garderobe die niet alleen je baby blij maakt, maar ook de aarde een beetje beter achterlaat.

Shop (gratis) tweedehands babykleertjes bij Tikonana

Waarom kopen als je gratis kunt krijgen? En dan ook nog eens hartstikke duurzaam doordat er niks wordt weggegooid, of nieuw wordt gemaakt.

Bij Tikonana geef je te kleine babykleding aan de community van ouders en krijg je in ruil daarvoor credits. Met deze credits kan je gratis shoppen voor maten die perfect bij jouw kleintje passen.

Daarmee help je niet alleen andere ouders, maar het is ook nog eens goed voor je portemonnee én de planeet.

Bewust kiezen van duurzame stoffen

Bij het kiezen van duurzame babykleding, denk aan de materialen.

Biologisch katoen is niet alleen zacht voor de huid van je baby, maar ook voor de aarde. Het wordt namelijk geteeld zonder pesticiden en insecticiden.  En ook tijdens de verwerking worden geen schadelijke stoffen gebruikt. Hiervoor bestaan ook verschillende keurmerken zoals Oeko-tex 100 en GOTS

Herbruikbaarheid is de nieuwe trend voor jouw duurzame babygarderobe

Kwaliteit boven kwantiteit. Een paar goed gemaakte stukken gaan langer mee en kunnen gemakkelijk worden doorgegeven (bijv. aan de Tikonana community) of opnieuw worden gebruikt.

Kies dus voor kledingstukken die sterk genoeg zijn om meerdere kinderen te overleven. Dat betekent minder afval en meer waarde uit elk item. Overweeg ook kleding die unisex is, zodat ze door broertjes of zusjes kunnen worden gedragen.

Lokaal duurzame kinderkleding kopen, wereldwijd impact maken

Steun lokale en kleine bedrijven die duurzame babykleding produceren. Door lokaal te kopen, verlaag je niet alleen de ecologische voetafdruk door minder transport, maar steun je ook de lokale economie. Bovendien krijg je vaak unieke stukken die niet overal te vinden zijn.

Een schatkamer aan duurzame merken voor babykleertjes

En nee – duurzame babykleding hoeft niet saai te zijn. Integendeel, het is een schatkist vol stijlvolle juweeltjes. Hier zijn enkele merken van Nederlandse bodem die je moet kennen:

Wassen met oog voor de toekomst

Denk ook bij het wassen van je duurzame babykleertjes aan het milieu. Gebruik milieuvriendelijke wasmiddelen en was op lagere temperaturen. Dit bespaart niet alleen energie, maar is ook zachter voor de kleding en de huid van je baby.

De rol van Tikonana in een duurzame garderobe

Duurzaamheid en budgetvriendelijkheid gaan hand in hand bij Tikonana. Dit innovatieve platform transformeert de manier waarop we denken over babykleding. 

Door kleding te delen met de community van ouders, verminderen we niet alleen textielafval, maar helpt het ook jou als ouder om flink te besparen. Je kan met je verdiende credits namelijk gratis nieuwe kleertjes shoppen in de juiste maat!

Shop dus stijlvolle en praktische babykleding gratis bij Tikonana – de perfecte aanvulling op je duurzame babygarderobe.