Skip to main content

Ken je dat? Je kleintje slaapt eindelijk door (halleluja!). Maar een paar uur later lijkt het alsof je uk een enorme groeispurt heeft gehad en uit het rompertje is gegroeid. En dat niet alleen; ál die schattige babykleertjes lijken opeens te klein!

Je bent echt niet de enige die zich afvraagt wat te doen met die berg van oude babykleertjes die nog zo goed als nieuw zijn.

Voordat je nu die kledingstapel een zwieperd geeft richting de dichtstbijzijnde textielbak of, erger nog, de prullenbak, bekijk deze 7 slimme ideeën die je én groen én blij maken.

#1 Geef aan de Tikonana-community en shop gratis tweedehands babykleertjes in een grotere maat

Doe je kleine kledingstukken niet weg, maar geef ze aan de Tikonana community, waardoor jij weer gratis nieuwe baby outfits kunt shoppen.

Tikonana is jouw go-to platform voor het upcyclen van je baby’s outfit. Upload eenvoudig en snel met hun AI upload technologie de kleertjes en ontvang credits, die je weer kunt besteden aan gratis babykleding die wél past.  

Het is een mooie manier om bij te dragen aan een circulaire economie, andere nieuwe ouders te helpen en tegelijkertijd je portemonnee te sparen. Het is namelijk helemaal gratis! Zo blijft je huis opgeruimd en je baby stylish – zonder dat je bankrekening huilt.

#2 Verkoop oude babykleding

Platforms als Marktplaats en Vinted staan vol met babykleding. Uit eigen ervaring weten we wel dat dit lastig kan zijn: het kost best wat energie om al die advertenties te maken en pakketjes te versturen, en vaak lukt het niet om alles te verkopen.

Je kunt ook de babykleertjes proberen te verkopen op een lokale tweedehands kledingbeurs.

Deze beurzen vinden regelmatig plaats door het hele land, dus de kans is groot dat er binnenkort eentje bij jou in de omgeving is!

#3 Doneer aan een lokaal(!) goed doel

Doneer de kleertjes aan een stichting die er écht wat mee doet. Niet zomaar in een textielcontainer dus, want dat wordt uiteindelijk op grote afvalbergen gedumpt in ontwikkelingslanden.

Kies een doel waarvan je weet dat het lokaal terechtkomt. Beter voor de wereld!

#4 Deel met vrienden en familie

Heb je vrienden of familie die een kleine verwachten? Geef ze een ‘starterpakket’ van jouw baby’s garderobe. Zo krijgen die kleertjes een liefdevol tweede leven.

#5 Maak een deken of kussen van de oude baby kleertjes

Ben je handig met naald en draad? Verwerk de oude babykleertjes in een quilt of kussen. Zo krijgen die kleine kledingstukken een blijvende plek in je huis en hart.

#6 Upcyclen tot poetsdoek of knutselmateriaal

Sommige babykleertjes zijn misschien te versleten om te dragen of door te geven. Deze kun je nog prima gebruiken als schoonmaakdoek of voor knutselprojecten met de kinderen.

#7 Bewaar de Meest Speciale Stukken

Kies een paar bijzondere items om te bewaren als aandenken. Je kunt ze later aan je kinderen laten zien. Een mooie manier om herinneringen levend te houden.

Krijg early access: een groene keuze én slim voor de portemonnee

Met Tikonana maak je met kleine kleertjes een grote impact.

Meld je aan voor early access tot het platform dat ouders met elkaar verbindt en krijg als eerste toegang tot gratis babykleding! Want zeg nou zelf, is er iets beters dan een groene keuze die ook nog eens slim is voor je budget?